Sökresultat för Richard Tellström...
Rensa filter?
Kategorier: Historia Historia och arkeologi Historia: särskilda händelser och ämnen Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Matlagning och kokböcker Socialhistoria och kulturhistoria
I början av 1900-talet var kosten i det närmaste ett nödvändigt ont. Idag uppfattar en förkrossande majoritet minsta kanelbulle som en angelägenhet för hela världen. Richard Tellström försöker svara på varför vi egentligen är så fixerade vid vad, hur och när vi äter – och ger oss nya halsbrytande perspektiv på vårt…
Kategorier: Diverse Livsstil, hobby och fritid Noveller Pappersvaror Skönlitteratur Skönlitteratur: specialutgåvor
En adventskalender för litteraturälskande vuxna. En boköverraskning om dagen från första advent till julafton. Den här kalendern är ett smörgåsbord av litteratur från Bonnierförlagens alla förlag. Den innehåller noveller, kåserier, serier, faktaböcker, kokböcker och facktexter i en härlig blandning. Författarna skriver…
Kategorier: Konst Konst: teman och motiv Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Matlagning och kokböcker Särskilda konstnärer
TILL BORDS PÅ PRINS EUGENs WALDEMARSUDDE ÄR EN VACKER, RIKT ILLUSTRERAD OCH KUNSKAPSFYLLD KOKBOK
med inriktning på mathistoria och recept vid Waldemarsudde nu och då. Här möter det höga franska köket, som serverades till kulturpersonligheter, kungligheter och kändisar på prins Eugens tid, dagens spännande mathållning…
Kategorier: Kulturvetenskap Kulturvetenskap och medievetenskap Kulturvetenskap: mat och samhälle Samhälle och kultur: allmänt Samhälle och samhällsvetenskap
Restaurangen är en yngling, historiskt sett – den kommer från franskt 1700-tal. Men att äta och dricka på lokal, mot betalning, har svenskar gjort långt innan restaurangen blev populär: så snart det område som skulle bli Sverige började enas och kristnas blev…
Kategorier: Kulturvetenskap Kulturvetenskap och medievetenskap Kulturvetenskap: mat och samhälle Samhälle och kultur: allmänt Samhälle och samhällsvetenskap
Restaurangen är en yngling, historiskt sett – den kommer från franskt 1700-tal. Men att äta och dricka på lokal, mot betalning, har svenskar gjort långt innan restaurangen blev populär: så snart det område som skulle bli Sverige började enas och kristnas blev…
Kategorier: Historia Historia och arkeologi Historia: särskilda händelser och ämnen Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Matlagning och kokböcker Socialhistoria och kulturhistoria
I början av 1900-talet var kosten i det närmaste ett nödvändigt ont. Idag uppfattar en förkrossande majoritet minsta kanelbulle som en angelägenhet för hela världen. Richard Tellström försöker svara på varför vi egentligen är så fixerade vid vad, hur och när vi äter – och ger oss nya halsbrytande perspektiv på vårt…
Kategorier: Kulturvetenskap Kulturvetenskap och medievetenskap Kulturvetenskap: mat och samhälle Samhälle och kultur: allmänt Samhälle och samhällsvetenskap
Restaurangen är en yngling, historiskt sett – den kommer från franskt 1700-tal. Men att äta och dricka på lokal, mot betalning, har svenskar gjort långt innan restaurangen blev populär: så snart det område som skulle bli Sverige började enas och kristnas blev behovet av sådana platser en viktig angelägenhet, både…